side-area-logo

Formålet med kjeveortopedi

Kjeveortopedi krever en 3-årig spesialutdanning utover normalt tannlegestudiet.
Kjeveortopedi er den delen av tannlegefaget som befatter seg med å diagnostisere, forebygge og behandle/korrigere bittfeil og tannstillingsfeil. Formålet med kjeveortopedi er å fremme en funksjonell vekstprosess av kjevene, slik at tyggefunksjonen bedres.

Kjeveortopedi krever nøye undersøkelser av pasienten i forkant av selve behandlingen. Hver behandling er individuell og spesialtilpasses etter kjeve og tannstillingsfeil hos den enkelte pasient.

Kjeveortopedisk behandling deles inn i to faser:
FASE I
Består av fast eller avtakbar apparatur. I denne fasen stimuleres kjevene til å vokse mer funksjonelt. Ved vår klinikk brukes kun fast apparatur i cirka 4 måneder. Hos  oss unngår vi avtakbar apparatur (”gom”) som oftes oppleves som ubehagelig og som gir usikre resultater.

FASE II
Består av tannregulering eller eventuelt skinner (Invisalign) som korrigerer tannstillingen.

Klinikk med flere løsninger av tannregulering
Vi i Parkveien Tannregulering har erfaring med tannregulering, og benytter oss av moderne reguleringssystemer, deriblant Invisalign som er gjennomsiktig regulering. Skinnene er så godt som usynlige og avtakbare. Hensikten er at du skal ha skinnene på minst 20 timer i døgnet, og at du tar de av når du spiser og pusser tennene. Det siste fører til at tannhygienen blir enklere og bedre ved bruk av denne metoden.
Vår klinikk setter kvalitet og estetiske resultater i fokus.

Som medlemmer av Den Norske Tannlegeforening, Norsk Kjeveortopedisk Forening og Den Spanske Kjeveortopediske Forening (Sociedad Española de Ortodoncia), har vi erfaring med de fleste tannstillingsfeilene.

Kontakt oss dersom du ønsker å komme i kontakt med en kjeveortoped som kan veilede deg til rett valg.

Husk:
FORESPØRSEL OM TIME

Ta kontakt for time hos Parkveien Tannregulering. Ring 225 51 597 eller benytt vårt kontaktskjema